sábado, 14 de mayo de 2011

Ximo Huguet, un historiador per escriure el futur d'Onda

300 Torres: ¿Qui és Ximo Huguet?

Ximo Huguet: Doncs un jove d'Onda de 29 anys. Al que li agrada compartir bons moments amb els amics, llegir i gaudir del camp en el seu temps lliure. Sóc un maniàtic perfeccionista quan estic realitzant una determinada tasca m’agrada realitzar-ho el millor possible.

300 Torres: ¿A que et dediques?

Ximo Huguet: Actualment treballe com a Tècnic en documentació. Em vaig llicenciar en Història a la Universitat de València i posteriorment especialitzar en Gestió de Patrimoni Cultural a l'UJI. Ara mateix continue la meu formació al Màster en Gestió Cultural i Interpretació del Patrimoni.

300 Torres: Publicares “Del soroll, al silenci. La Guerra Civil a Onda” ¿què destacaries d'este llibre i que suposà per a tu?

Ximo Huguet: “Del soroll al silenci” ha segut la meu primera publicació. Tot comença quan vaig acabar la carrera i em vaig posar a investigar sobre la Guerra Civil al nostre poble ja que fins al moment no hi havia res publicat al respecte. Va ser molt interessant tot el procés de investigació. Destacaria sobretot l’acollida que va tindre el llibre entre la població, per a mi va ser tota una sorpresa.

300 Torres: ¿Què t'animà a apropar-te a la política?

Ximo Huguet: Bé el ben cert és que sempre m’agrada’t. Quan estava estudiant a València vaig entrar en contacte amb els moviments socials a favor de la llengua i en defensa de l'Horta i el Cabanyal. Recorde les grans mobilitzacions d'estudiants en contra de la LOCE aprovada pel govern Aznar i el “No a la Guerra”.

A nivell local sempre he mantes amistats amb gent implicada en la política local. Crec que en els moments de dificultat la gent compromesa amb el futur del nostre poble hem de fer un pas endavant, aportar idees i ajudar en tot allò que està a les nostres mans.

300 Torres: ¿Per què els socialistes d'Onda?

Ximo Huguet: Sempre he cregut que en la vida com en el conduir s'avança per l'esquerra. Personalment crec a hores d'ara el partit socialista és l’únic amb opcions real de fer aquest tipus de polítiques i el fets així ho demostren; transport gratuït, targeta sanitària, xec escolar, dret a la cultura gratuïta, xec de llibres, conciliació familiar i laboral, etc. açò són polítiques d'esquerres. La dreta mai s'ha preocupat d'aquest tipus de polítiques socials. Fixa't! només hi ha que veure els pobles del voltant on governa que no hi ha res de tot açò.

A més a més, Juan Miguel Salvador a format un gran equip preparat, il·lusionat i amb moltes ganes de tirar endavant el poble d’Onda. Per això amb els socialistes.

300 Torres: ¿Com és el treball en l’equip socialista? Et sent recolzat?

Ximo Huguet: El treball realitzat fins ara ha segut molt il·lusionant, tots hem aportat idees i hem treballat colze a colze. M’he sentit totalment recolzat per l’equip i les persones que formen l’agrupació socialista des d’un primer moment.

300 Torres: ¿Què esperes aportar a Onda si eixes elegit?

Ximo Huguet: Doncs dedicació i treball aportant el meu humil granet d'arena en tot allò que puga ser necessari. Però sobretot escoltar a la gent perquè quan u està en un càrrec polític deu escoltar a la gent els tres-cents seixanta-cinc dies que té l’any. Del contrari millor que te’n vagues cap a casa.

300 Torres: ¿Què t’han dit la teua família i amics?

Ximo Huguet: La meua família m’ha animat a seguir endavant. El recolzament tant de la família com dels amics és molt important en la política.

300 Torres: ¿Que li diries a un onder que encara no sap que votar el pròxim dia 22 de maig a les eleccions locals?

Ximo Huguet: Doncs que mire al seu voltant com s’ha anat transformant el poble, com ha evolucionat. Que mire dels serveis que disposa la població, de les zones verdes que s’han creat, de les noves infraestructures, dels centres educatius, dels espais culturals ... I que els socialistes no es quedem aquí sinó que estem disposats a mirar al futur amb esperança i il·lusió per superar aquests moments. Potenciant el turisme i la formació com a eines per al foment de l’ocupació. Recolzant el comerç tradicional i la nostra industria tradicional. Apostant per la innovació i potenciant la cultura, l’educació i l’esport com a eines de cohesió social. Hi ho hem de fer tots junts i units. Perquè d’aquest forma JUNTS ONDA GUANYA.

1 comentarios:

Molt bé Ximo, m'ha agradat i estic molt orgullosa de tindre un nebot com tú.
Carmen.