martes, 3 de mayo de 2011

Maria Santos: una dona amb totes les de la llei

300 Torres: Qui és Maria Santos Albelda?

Maria Santos: Soc una dona de 34 anys, visc a la Zona de Nueva Onda, estic casada i tinc dos xiquets. Filla de “Santos el Cerrajero” d´Onda de tota la vida i de Maruja qui es propietaria i tendera de la “Llenceria Marian” desde fa mes de 25 anys, sóc també neta del Sr. Patricio Santos, qui va ser Secretari General del Partit Socialista d'Onda als inicis de la democracia.

300 Torres: A que et dediques?

Maria Santos: Sóc Llicenciada en Dret a l´Universitat Jaume I, havent cursat posteriorment nombrosos cursos dels que destaque el Curs Superior de Familia, Master Superior de Violència de Génere i l´Escola de Pràctica Jurídica. Estic exercint com a advocada tant al despatx privat que tinc obert a Onda, com al torn d´ofici. Així també, col.labore activament en les persones més necesitades en la Parròquia Sant Bartolomé, oferint assessorament jurídic bàsic.

300 Torres: Sabem que eres mare, com concilies el món familiar amb el laboral?

Maria Santos: En molt d´esforç i renunciant, moltes vegades, als meus espais d´oci particular. També amb l´inestimable ajuda del meu home, l´ajuda de ma mare i la de Carmen, i per supost, amb l´utilització de totes les ajudes que m´ofereix el Ajuntament d´Onda, com són, el xec guarderia, la bebeteca i les diverses escoles programades per als periodes de vacances escolars (Escoleta de Nadal, Escola d´Estiu i Escoleta de Pasqua) on puc portar als meus fills.

300 Torres: Que t´anima a acostar-te a la política?

Maria Santos: M´anima el fet de que a pesar de que ja s´han fet moltes coses en els últims 24 anys, desde la meua condició de dona, de jove, d´advocada i de persona sensibilitzada en els problemes de la gent del nostre poble, crec que puc aportar millores que poden beneficiarnos a tots; i a més a més, considere que Juan Miguel Salvador i aquesta plataforma, es el millor camí per a aconseguir-ho.

300 Torres: Per que els socialistes d´Onda?

Maria Santos: En primer lloc, per trajectoria personal, i perque com he dit abanç, considere que aquest grup encapçalat per Juan Miguel Salvador, m'oferix les màximes garanties per al desenvolupament d´un programa de progrés i millora de condicions de vida en Onda. Sóc independent, però crec en aquesta candidatura dels socialistes d'Onda, pel seu programa, per la gent de la que es compon la seua llista i pel seu candidat.

300 Torres: Com es el treball en l´equip socialista?

Maria Santos: Per quant al treball intern, hi ha que tindre en conter que som un equip nou de gent jove i encara així, estem donant mostres de saber fer un treball estructurat, organitzat, pero al mateix temps donant suport a les iniciatives individuals, sempre des del respecte, la coherència i la tolerància amb tots els companys. Per el que respecta al treball extern, hem estat participant i seguirem fent- ho amb diverses reunions amb associacions, agrupacions i barris que ens ajuden a apropar-mos a les necessitats de la gent i plasmar-ho a les nostres propostes i activitats.

300 Torres: Que esperes poder aportar a Onda si surts triada?

Maria Santos: Si el grup socialista ix elegit, aportaré treball, dedicació i apropament als problemes de la gent del nostre poble, per a lo que me mostraré accessible i col.laboradora, ja que de la meua experiència profesional he aprés, que escoltar les necessitats de la gent es molt important per a solucionar els problemes tant individuals com a col.lectius.

300 Torres: Que t'ha dit el teu home, amistats, familia...?

Maria Santos: Tinc el recolçament incondicional de tota la familia, amics i sobretot del meu marit, enginyer industrial que va ser tinent alcalde durant huit anys en el grup de govern d'Enrique Navarro i confie plenament en la meua capacitat de portar endavant les meues responsabilitats tant polítiques, com familiars i de treball.

300 Torres: Vas creixer en Beniparrel, com creus que ha evolucionat en els últims anys? Que creus que es pot fer més en ell?

Maria Santos: És cert que vaig creixer a una casa de camp de la Partida Beniparrell just dalt del “Fumeral”. Fa 30 anys, la gent estiuejava en tota aquella zona, però quan arribava l'hivern la gent tornava a Onda i nosaltres es quedavem sense veïns. Els camins, en aquell moment, no estaven asfaltats i el telèfon i la llum eren difícils d'aconseguir. En l'actualitat, aquella zona quasi deserta a l'hivern, compta amb nombrosos veïns que viuen tot l'any i els servicis estan garantits (arreplega de fems, telèfon, llum, neteja de camins i barrancs, asfalt de camins etc...) que fan possible una millor qualitat de vida per a tots els veïns de Beniparrell.

Per al que respecta a que es pot fer més en aquella zona, evidentment es legalitzar-la, pero desde el grup de Govern Socialista la nova modificació del PGOU ja ho preveu, de manera que estem a la espera de que la Generalitat Valenciana ho aprobe, tasca per a la que porta un temps exesivament llarg i plé d´impediments i dificultats que esperem resolga tant ràpidament com siga posible.

300 Torres: Que li diries a un onder que encara no sap a qui votar el proxim 22 de maig a les eleccions locals?

Maria Santos: Que la aposta del Govern Socialista es l'encertada, que es tracta d´una candidatura jove i dinámica encara que també conta amb gent d'experiencia en el govern. Que es tracta d'una candidatura que aporta noves idees per a millorar l'ocupació, que pren mesures per a disminuir l'atur, que aposta per les empreses d'Onda a tots els nivells, que creu en les noves aplicacions de la cerámica i les promociona, que impulse un model de ciutat mes sostenible i accesible, que en definitiva, nomes el partit Socialista pot oferir garanties d'un programa social encaminat a la millora de nivell de vida, així com la millora de les condicios laborals dins del parametres de respecte i en atenció a la diversitat. I per últim li faria saber que: JUNTS ONDA GUANYA.

2 comentarios:

Puc donar fe que Maria es una dona treballadora i junt a mi van fer molt com a representants d'alumnes , varem fer molta ta-rea en aquells temps, dons ara amb lo crescudeta que estàs pots arrasar fen faena per Onda, eres una dona treballadora, activa i amb iniciatives gent com tu fa falta a Onda i si ademés estàs dins d'un grup com es el socialista dons millor per que Onda, vos necessite.
I m'alegre molt que en parles en Valéncia que es l'Únic punt negatiu que veig als socialistes d'avui en dia d'Onda i al nostre candidat. Els socialistes d'Onda sempre em defensa la idea del País Valéncia i la nostra llengua, que al fi es la nostra identitat com a poble, i ultimament el socialistes esteu un poc castelleniçats podíeu demanar opinió i ajuda a la germana de Enric Navarro que vos done unes lliçonetes ejjeej UN ABRAÇ I GUANYAR

EL VOSTRE VORO MARTI
( exsecretari general de joves socialistes d'Onda)

Endavant socialistes d'Onda, sou un equip molt preparat!