miércoles, 11 de mayo de 2011

Marta Piquer, des del cor d'Onda

300 Torres: Qui és Marta Piquer?

Marta Piquer: He nascut a la Plaça del Pla, dins de la gran família de la “Droguería Regina”. Tinc 37 anys, la meua infància l'he passada entre el Carreró de Santa Teresa, el Raval de Sant Josep (on els meus iaios tenien la casa) i darrere del mostrador de la tenda. El meus pares són Joaquín i Manolita. Tinc una gran família, molt unida i que sempre estan ahí per a les coses bones i les roïnes.

300 Torres: A què et dediques?

Marta Piquer: Sóc Aparelladora o Arquitecta Tècnica des de fa 13 anys. De l´any 1998 fins al 2003 vaig estar treballant en dos grans empreses constructores, on vaig poder adquirir tots els coneixements d’obra, tècnics i administratius, necessaris per a poder obrir al 2003 el meu despatx d'Arquitectura, on desenvolupe feines tant en obra, en rehabilitació, com en interiorisme. L’any 2001 vaig estudiar Interiorisme, on realment puc desenvolupar tota la meua vessant creativa en projectes tants importants com la Cafetería Dorotea. Ja en l'any 2010 vaig estudiar Enginyeria de l'Edificació a la Universitat Jaume I, en la primera promoció d’aquesta carrera a la província de Castelló.

300 Torres: Què ha suposat per a tu ser la presidenta d'Amics del Centre Històric d'Onda?

Marta Piquer: L'associació d´Amics del Centre Històric d'Onda (ACHO) va suposar plasmar davant la societat la preocupació d'una bona quantitat de gent pel deteriorament i l'abandó que ha patit el nostre centre històric. Ser presidenta va ser una figura més dins del grup de gent que formem la directiva de l'ACHO. Després de 3 anys tenim ja uns objectius i unes activitats establides que compten amb el suport de la societat, com és el Concurs de Dibuix, on més de 2.000 xiquets ixen a dibuixar pel centre històric, el Festival de Jazz, o el Concurs de façanes decoratives. Són activitats que permeten que el nostre centre històric es vaja coneixent.

300 Torres: Què t'ha animat a arrimar-te a la política?

Marta Piquer: La meua preocupació pel poble d´Onda. La gent que em coneix sap com pense, com senc, com treballe i sobretot, sap que patisc pel nostre poble i vull treballar per millorar-lo. És molt fàcil parlar des de la barrera, però és molt complicat donar el pas i tirar endavant. Crec que puc donar molt pel nostre poble i per la nostra gent, perquè junts podem lluitar pel nostre benestar.

300 Torres: Per què amb els Socialistes d'Onda?

Marta Piquer: Perquè som gent treballadora, som gent del poble, som persones preocupades per tot i per tots, sense fer cap diferència personal o professional. Som tots un equip, treballant per un objectiu que és el nostre poble: Onda. Perquè ara més que mai és difícil ser d'aquest partit. No tot és culpa de les persones que governen, molta part de culpa és nostra per voler viure per damunt de les nostres possibilitats.

300 Torres: Com és el treball en l'equip socialista? Et sents recolzada?

Marta Piquer: És un equip nou i innovador. Juan Miguel Salvador ha apostat molt fort i els resultats es veuran una vegada guanyem les eleccions. Som gent molt preparada i molt qualificada, però sobretot som gent especial, que sabem com està la situació actual. Hem apostat per defendre el nostre poble, fem un equip unit i lluitador.

300 Torres: Què esperes poder aportar a Onda si ixes elegida?

Marta Piquer: Aportaré la meua feina, les meues idees, com són la redacció del Pla Especial de Rehabilitació i Protecció del Centre Històric, les actuacions en la rehabilitació, sostenibilitat i accessibilitat en la resta de la població, a través del Pla Estatal de l'Habitatge i la Rehabilitació, i el Pla de l'Eficiència Energètica. Són premisses necessàries per poder fomentar nous llocs de treball i es poden dur endavant a través dels Fons Europeus, Estatals, Autonòmics i Locals.

300 Torres: Vas créixer al Raval de Sant Josep. Com creus que ha evolucionat en els últims anys? Què creus que es pot fer actualment allí?

Marta Piquer: Per a mi el Raval de Sant Josep és la meua plaça. Allí he crescut, he jugat a la goma, a la corda, etc. Per això em sap greu veure-la en eixe estat. S'ha que fer una plaça viva, amb paisatge, color, aigua, ja que cada vegada més es la plaça del poble. Per això una de les primeres actuacions que anem a fer és la remodelació del Raval de Sant Josep, a través d'un concurs d'idees en el qual podran participar els tècnics y les empreses d'Onda.

300 Torres: Què li diries a una persona d'Onda que encara no sap a qui votar el dia 22 de maig, a les eleccions municipals?

Marta Piquer: Que mire el nostre equip, gent jove, preparada, lluitadora i, sobretot, preocupada pel nostre poble, que sabem en la situació que estem, hem apostat per continuar el desenvolupament iniciat per Enrique Navarro. Podem dir en veu alta que som el poble menys endeutat, més preparat per al futur a través de les nostres taulelleres, els nostres camps de tarongers, el nostre patrimoni cada dia millor per les inversions que s'han fet. Per això han de confiar en nosaltres, perquè JUNTS ONDA GUANYA.

0 comentarios: