lunes, 16 de mayo de 2011

Joaquin Aguilella, experiència i fiabilitat

300 Torres: Qui és Joaquin Aguilella?

Joaquin Aguilella: Soc un onder de 51 anys, casat amb Lucia i som pares de una filla i un fill. Vaig naixer al carrer Cervantes, davant de la font de la força, al si d'una familia treballadora. M'agrada llegir i encara que soc prou major la curiositat em porta a investigar i adquirir nous coneiximents.

300 Torres: Molta gent sap de la teva bona gestió en l'Ajuntament d'Onda, però a quin més et dediques?

Joaquin Aguilella: Soc enginyer industrial químic. Vaig estudiar a la Universitat Politècnica de València i després estigué sis anys treballant en taulelleres com encarregat d'esmalts i més tard com cap de producció. Però la meua vocació ha estat la docència, vaig traure les oposicions de professor de secundària en matemàtiques i he estat a Onda, Castelló i l'Alcora on tinc la meua plaça.

300 Torres: Com ha estat treballar a l'Ajuntament durant els darrers anys?

Joaquin Aguilella: Ja fa 12 anys que soc regidor, primer com delegat en educació i més tard tinent d'alcalde d'hisenda.

Crec que la proximitat a la gent, el saber escoltar i entendre els seus problemes és fonamental, és on es tenen les majors satisfaccions. Per una altra banda, el més difícil en estos anys ha estat la relació amb el P.P. que no ha deixat de manipular la realitat, sense ningun escrúpol, per obtindre una ventaja política.

300 Torres: Què et va animar a apropar-te a la política?. Per què amb els socialistes d'Onda?

Joaquin Aguilella: Tres coses em van portar a ser membre del PSPV i després regidor socialista: La primera es la meua ideologia progressista. La segona es la meua relació personal amb Enrique Navarro, de qui crec que és la persona que més ha fet pel nostre poble en molts, molts anys, tant en matèria social com econòmica. I la tercera, que ja va ser definitiva, fou que en 1998 els governs populars a la Generalitat Valenciana i a l'Estat Espanyol estaven introduint uns retalls socials que no podies quedar-te tranquil a casa.

300 Torres: Com és el treball en el nou equip socialista? Estàs content amb els nous fitxatges?

Joaquin Aguilella: De la candidatura socialista 2011 a Onda puc dir que és la més dinàmica i la més il·lusionada que jo he vist. El nivell de compromís personal de cadascú dels candidats és difícilment superable i les seues aportacions al programa electoral indiquen una qualificació i una preparació professional molt elevada.

M'han sorprès els companys que no coneixia per la seua vàlua i de la resta ja sabia que no anaven a fallar. El treball d'equip està sent molt gratificant.

300 Torres: Què esperes poder aportar a Onda si surts reelegit?

Joaquin Aguilella: Treball, experiència en la gestió i ganes de fer bé les coses. Crec que junts em de dur endavant el programa electoral, perquè Onda guanye. Em senc bé col·laborant dins d'un equip com este, on totes les idees són discutides i valorades per igual.

300 Torres: Què van dir la teva dona, amistats, família ... quan vas anunciar que repeties?

Joaquin Aguilella: Va ser una decisió madurada a poc a poc, parlant amb la meua dona. Una resposta d'aquest tipus no es té de la nit al dia i al final és un compromís de tota la família, perquè sense el seu recolzament no es pot tirar endavant.

300 Torres: Vas créixer al carrer Cervantes, com creus que ha evolucionat en els darrers anys?

Joaquin Aguilella: Quan jo era menut jugàvem al llavador, a les eres de la Serratella i als patis del col·legi Baltasar Rull que eren oberts. A voltes algú caia a la sèquia i se'n anava mullat a casa. Aquell poble ja no hi és perquè tot canvia. Ara al llavador està la Casa de Cultura amb una biblioteca infantil i altra de majors, encara podem gaudir del cinema i del teatre perquè l'Ajuntament va comprar el Mònaco i em descobert de nou el Molí de la Reixa que fa 30 anys estava completament abandonat.

300 Torres: Què li diries a un onder que encara no sap a qui votar el proper 22 de maig per a les eleccions locals?

Joaquin Aguilella: Que pense en com es viu a Onda, en el serveis que té i en la qualitat de vida, després que compare en altres ciutats de la Plana i que mire les diferències.

Que examine els serveis que dona l'Ajuntament de Vila-real, Borriana o Castelló i els que li dona Onda. Que puge al Castell, que passetge per l'Avinguda Serra d'Espadà i que pense si en altres llocs s'ha invertit tant com en Onda per millorar la ciutat i la qualitat de vida. I per últim dir-li que amb este equip volem i podem fer més.

0 comentarios: